In de diepe krochten van één van mijn backupschijven kwam ik een paar leuke documenten tegen. Discussiestukken over wat nou eigenlijk een kanon is, wanneer een kanon op de site zou mogen worden geplaatst en wanneer deze zou mogen worden meegeteld in de toenmalige statistieken. Ik geloof niet dat we er met zijn allen ooit uit zijn gekomen. Misschien hadden we gewoon de definitie van Henk moeten hanteren: “Het kanon is een aanvulling op de graafmachine”.

Dat met de jaren de hoeveelheid doublures op de site enorm is toegenomen, is logisch en misschien ook wel leuk als het echt leuk geportretteerde kiekjes zijn. Want zeg nou zelf, je wilt toch zelf ook op de foto wanneer je bij het Alhambra in Granada zomaar op wat kanonnen stuit? Maar eigenlijk willen we natuurlijk nieuwe, unieke plaatsen ontdekken!

De laatste upload staat bijna geheel in het teken van de doublures. Zijn alle kanonnen dan al gefotografeerd? Vast niet!
Allereerst een bijdrage van mij zelf. Ooit stond deze foto op de site. Vervolgens is de foto na een AVG-melding eraf gehaald. Wellicht was Pieter indertijd iets te enthousiast geweest met verwijderen van alle Maastrichtfoto’s van dat tripje, we zullen het nooit weten. Hoe dan ook, ondertussen staat het plekje al drie maal op de site. En ja, dit was de eerste! Doublure?

Willy en Ton zijn enthousiast verder gegaan met het ontdekken van Terschelling. En ja, ook zij zijn in navolging van Myronne bij het wrakkenmuseum van Duikteam Ecuador uitgekomen. Alleen is de collectie bij het duikteam ondertussen flink uitgebreid. Gewoon het eerste harpoenkanon! Dus tja, doublures? Volgende keer gewoon wel zelf op de foto gaan staan! Niet verplicht maar het maakt de foto’s in ieder geval veel leuker!

Dat Ina een paar plaatjes bij kasteel Inveraray heeft genomen die ook al als postzegel op de site waren geplaatst door Paul en Arjen, heeft zij zich vast ook niet gerealiseerd. Nu staan ze er in ieder geval duidelijk op. Ook voor jou geldt: volgende keer gewoon wel zelf op de foto gaan staan. Niet verplicht maar het maakt de foto’s in ieder geval veel leuker!

Gelukkig ook een totaal nieuwe locatie erbij! Jaap en Judy zetten met 3 prachtige bijdrages, Hellevoetsluis op de kaart. En ja, gelukkig ook één met henzelf erop! Dat maakt een dagje eropuit gaan een waar feest! Ik heb zomaar het idee dat er in Hellevoetsluis nog wel 20 kanonnen te scoren zijn. En vast geen doublures!