Het was 2005. Na een een korte kanonnenexpeditie naar Rusland bleken de kaarten geschud voor de toendertijd zeer belangrijk geachte statistieken. De vier expeditieleden waren voor ruim vijftien jaar de Tête de la Course van deze website. Onaantastbaar, mits ieder jaar slechts een handvol foto’s werd genomen om de kopposities te bestendigen.

Wat iedereen jarenlang als onmogelijk heeft geacht is dan uiteindelijk toch gebeurd. Trendwatchers zagen al langer het onvermijdelijke opdoemen. Dat een einde zou komen aan de jarenlange dominantie van de St. Petersburg-gangers. Een kort weekendtripje naar Berlijn bleek doorslaggevend.

Peter[3] heeft, middels zijn systematisch geplande trips, aangetoond dat je, mits je beschikt over een gezonde dosis toewijding en doorzettingsvermogen, in amper twee jaar een aardverschuiving kunt veroorzaken in de statistieken van deze website. Een welverdiende koppositie valt hem ten deel.

Natuurlijk hopen wij dat Peter[3] zijn enthousiasme niet verliest en onvervaard doorgaat met het fotograferen van zoveel mogelijk kanonnen. Nog meer hopen wij dat deze prestatie van formaat, anderen weet te inspireren tot nieuwe tripjes met kanonnenfoto’s !

En de Kanonnier…… die weent zachtjes en maakt zich op voor een tegenoffensief.

Deze release maar liefst 35 kanonnenkiekjes van Peter in Berlijn. U vindt ze weer via de bekende link.