Wij van de Kanonnenpagina weten natuurlijk als geen anderen dat kanonnen enkel bedoeld zijn om mee op de foto te gaan. Derhalve geen politiek relaas op deze site. Dit, ondanks dat de titel van dit stukje (wat natuurlijk gewoon de titel is van een legendarisch heavy metal album uit 1984) als duiding voor de huidige toestand in de wereld zou kunnen worden aangezien.

Neen, de titel is eerlijk gezegd gekozen als kwinkslag naar alle ellende die afgelopen weken over de Kanonnensite werd uitgestort. Roodgloeiend stond de telefoon hier bij de helpdesk toen bezoekers plotseling werden geconfronteerd met verbroken database-connecties, een niet meer ondersteunde landkaart, onvindbare stukjes javascript, een onwillige MySQL, retetrage IO-connecties en meer.

Gelukkig heeft De Kanonnenpagina op de achtergrond een aantal enthousiaste experts rondlopen die geheel bateloos, hun tijd, kennis, servers en alles wat er meer komt kijken ter beschikking stellen. Op deze plaats wil ik nadrukkelijk Flamestrikegod Jeroen en zijn SQR-collega’s bedanken voor alle tijd en moeite die je/jullie soms op onmogelijke tijdstippen in dit malle projectje steken !

(als ik dan toch in de bedankmodus zit, mogen ook de inspanningen van Pieter om er grafisch een mooi geheel van te maken, niet onvermeld blijven)

Tussen alle ellende door is het gelukkig precies op tijd gelukt om een nieuwe release met 22 prachtige bijdragen te plaatsen. Peter blijft gestaag onontdekte kanonnen fotograferen dus zal De Kanonnier gestaag de releases blijven plaatsen. Het wordt tijd voor de lente, zodat iedereen weer eens op uit kan trekken en we (naast de bijdragen van Peter) weer eens wat bijdragen van nieuwe (oude bekende) spotters mogen ontvangen!

De nieuw geplaatste kunt u weer bewonderen via de bekende link