…euro werd er afgelopen jaarwisseling aan vuurwerk verknald. Nu is de kanonnenpagina natuurlijk niet de locatie voor maatschappelijke discussies maar toen ik woensdagnacht in een mistige buitenwijk van Alkmaar onmogelijk kon waarnemen hoeveel mensen er binnen een straal van 15 meter van mij vandaan stonden, laat staan of en hoeveel vuurwerk er werd afgestoken, zag ik mijzelf weer eens oog in oog staan met de onzinnigheid van sommige tradities.
Laten we dat tot vuurwerk toch met zijn allen inwisselen door een jaarlijks kanonschot op de Gemeentelijke herdenkingsdag?! Een stuk minder onzinnig lijkt mij, al is het alleen al om de prachtkiekjes die dan kunnen worden gemaakt!

In ieder geval wil ik van deze plaats en gelegenheid gebruik maken om jullie allemaal een gezond en gelukkig 2020 toe te wensen. En natuurlijk een kanonrijk 2020! ik vind het geweldig leuk om te zien dat na bijna 10 jaar afwezigheid van de site, toch weer een boel mensen enthousiast de draad hebben opgepakt.

Deze editie weer een aantal prachtige bijdragen! Uit het archief van Paul en Pyly nog een paar foto’s uit Lissabon. Na de succesvolle Facebook-fotoserie: “waar is Pyly”, nu de rubriek “Waar is het kanon”? Volgende keer weer gewoon zelf erop staan, hoor! Ook uit de vakantie-albums van Henk nog een paar puike kiekjes. Dan ook nog een paar prachtige bijdragen van Pieter uit Malta. Nog een paar Malta-foto’s en dan wordt het tijd voor een volgende vakantiebestemming ;-). Tot slot dan 2 prachtige exemplaren van Frauke uit Delft. Soms blijkt de eigen woonplaats nog echt onontdekte juweeltjes te herbergen! De nieuwe (en oude) bijdragen ziet u hier